U Beogradu, 09. i 10. aprila 2022. održan je 37. međunarodni kongres i sajam kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja. Riječ je o jednoj od najvećih manifestacija ove vrste u Srbiji, koja okuplja proizvođače, predstavnike i distributere najpoznatijih svjetskih brendova kozmetičkih i frizerskih kuća. Atraktiviniji dio ovog sajma pod nazivom „Dodir Pariza“ jesu njega i ljepota, ali značajno mjesto zauzima i dio koji se bavi zdravljem i preventivom.

Ovaj sajam je posjetilo više od 18.000 posjetilaca, a Atika je imala priliku da predstavi svoje kozmetičke proizvode koje su i sami posjetioci probali. Neki od proizvoda su: maske za lice, piling za lice, gel i ulje za odstranivanje šminke, maslac za tijelo I anticelulit ulje.

Sajam kozmetike u Beogradu

Na sajmu se mogla pronaći preparativna kozmetika za njegu kose za profesionalnu i kućnu upotrebu, proizvodi za njegu stopala i nokte, wellness proizvodi, oprema za salone, dekorativna kozmetika, parfemi, dijetetski suplementi, farmaceutski prozivodi, saloni ljepote, estetske ordinacije, dermatološke ordinacije, kao i škole i edukativni centri za njegu ljepote.

Preko 300 izlagačala iz 10-ak zemalja je imalo priliku da takođe predstavi svoje proizvode i usluge na sajmu, a samo neki od njih su: LA BIOSTHETIQUE, SEPHORA, BIRAM PRIRODNO, OLEUM, MOSER, OLIVIA GARDEN, PRIMA KOZMETIKA, REVLON PROFESSIONAL itd…

Sajam kozmetike u Beogradu

Pored prodajnog i izlagačkog dijela, sajam je imao i kvalitetnu edukaciju u vidu kongresa, prije svega namijenjenih početnicima, ali naravno i profesionalcima.

Neki od njih su:

  • CIDESCO kongres, kurs kontinuirane edukacije
  • Predavanja Orient edukativnog centra
  • Kurs kontinuirane edukacije
  • Sertifikovani seminari KOSTA Cosmetics
  • Masterclass „Otkrijte najlakši način da uz VACUSLIM 48 unapredite poslovanje kozmetičkog salona, sa manje truda i ulaganja“
  • Masterclass „HYDRAFACIAL TRETMAN /oxygen & retinol-like/ za blistav ten, glatku i podmlađenu kožu“
  • Kao i brojne OPEN SPACE edukacije.

Sajam kozmetike u Beogradu

Naredni sajam i kongres kozmetike „Dodir Pariza” biće održan 08. i 09. oktobra 2022. godine na Beogradskom sajmu i on je poznat kao jesenji sajam.

42

Sajam kozmetike u Beogradu